Svettebehandling Svettebehandling

Behandlinger

Vil du vite mer? Send oss en melding for mer informasjon og timebooking.

Svettebehandling med muskelavslappende injeksjoner

Overdreven svetting kalles hyperhidrose. Problemet oppstår oftest i overgangen fra barn til voksen, altså i puberteten. Den er sjenerende for den det gjelder og kan være ødeleggende i sosiale sammenhenger, problemet forekommer ofte, minst en gang i uken og har innflytelse over dagliglivet.

Områder som behandles er håndflater og armhuler. Når virkestoffet injiseres blokkeres nervesignalene til svettekjertlene og forhindrer dermed utskilling av væske/svette.

Behandlingen tar vanligvis 30-40 minutter. Injeksjonspunktene merkes med en hudblyant og området som skal behandles desinfiseres først for å unngå at bakterier trenger inn i huden. Deretter skjer injiseringen med en tynn sprøyte. Det oppleves lite ubehag under behandlingen da sprøytespissen er svært tynn.

Du kan gå rett tilbake til daglige gjøremål.

Allerede etter 3-5 dager vil du merke at svetteutskillelsen er redusert. Maks effekt er to uker etter behandling.

Behandlingen er lokaltvirkende og vil vare ca 6-9 mnd.

Blåmerker, hudrødme, små hevelser og ømhet er vanlig etter behandlingen og vil som oftest forsvinne i løpet av noen dager.

Etter behandlingen er det viktig å ikke bruke deodorant på 12 timer (behandling i armhuler) og unngå trening og dusjing i varmt vann første 24 timer.

Har du tidligere hatt en allergisk reaksjon på injeksjon med samme virkestoff, er gravid eller ammende skal du ikke behandles. Det finnes visse sykdommer og tilstander som er kontraindisert for svettebehandling.

Du blir alltid bedt om å fylle ut et helseopplysningsskjema i forkant av timen, her går vi igjennom din medisinske historie slik at du kan føle deg trygg på at behandlingen passer for deg.

Vil du vite mer? Send oss en melding for mer informasjon og timebooking.

Bestill time - FYLL UT SKJEMA UNDER