Rynkebehandling med muskelavslappende injeksjon

Behandlinger

Vil du vite mer? Send oss en melding for mer informasjon og timebooking.

Rynkebehandling med muskelavslappende injeksjon

Rynkebehandling med muskelavslappende injeksjon brukes til å fjerne dynamiske rynker som gir uønskede bevegelser i ansiktet, som for eksempel smilerynker,pannerynker og sinnarynken. 

Muskelavslappende injeksjoner brukt til kosmetiske injeksjoner, består av et bakterielt protein som forekommer naturlig, men som er kvalifisert som et legemiddel. Det virker ved å blokkere nerveimpulsene mellom nerve og muskel. Dette hindrer frigjøring av acetylcholin i nervesynapsene som igjen forhindrer videreføring av nervesignaler til musklene og vil dermed hindre muskelkontraksjon som skaper linjer og rynker. Dette vil få huden til å glattes ut. 

Estetisk behandling med muskelavslappende injeksjoner er rettet mot spesifikke muskler eller regioner for å glatte ut rynker/linjer.

De vanligste behandlingsområdene for reduksjon av rynker i ansiktet er

● rynker i pannen
● sinnarynken mellom øyenbrynene
● kråketærne/ smilerynker på utsiden av øynene
● bunny lines, neserynker
● dynamiske linjer på overleppen

Behandlingen tar vanligvis mellom 15-20 minutter. Injeksjonspunktene merkes med en hudblyant og området som skal behandles desinfiseres først for å unngå at bakterier trenger inn i huden. Deretter skjer injiseringen med en tynn sprøyte. Det oppleves lite ubehag under behandlingen da sprøytespissen er svært tynn. Hvor mange injeksjoner du trenger vil avhenge av området som skal behandles. 

Du kan gå rett tilbake til daglige gjøremål. Hudrødme, små hevelser, ømhet og forbigående hodepine er vanlig etter behandlingen og vil som oftest forsvinne i løpet av noen dager.

Graden av muskelavslapning som oppnås avhenger av kundens ønske om å bevare delvis funksjon i området. 

Ett eksempel kan være om man ønsker en helt glatt panne eller en mindre dose for å bevare noe av mimikken.

Allerede etter 3-5 dager vil du se at rynker/linjer er redusert. Maks effekt er to uker etter behandling. Musklene i behandlingsområdet vil bli helt eller delvis lammet i 3-5 måneder og huden i ansiktet vil bli glattere. Dersom man ikke oppnår tilstrekkelig effekt etter 2-3 uker, kan man sette en “touch up”-dose. 

Vedlikehold må gjentas 2-4 ganger i året for å forebygge at linjene kommer tilbake. 

Personer med dynamiske rynker vil få de mest dramatiske endringene ved bruk av muskelavslappende injeksjoner, mens de med mer dype statiske rynker vil ha bedre effekt av en kombinasjonsbehandling med filler og muskelavslappende.

Siden effekten er forbigående er også bivirkningene forbigående.
De vanligste bivirkningene er lett ømhet, blåmerker, hevelser og forbigående hodepine. En sjelden gang kan behandling av sinnarynken påvirke muskler i nærområdet som resulterer i hengende øyelokk el øyebryn (ptose), dette forsvinner vanligvis etter 1-2 uker. 

Enkelte bivirkninger kan også ha en utilsiktet fordel hos noen ved f eks bedring av spenningshodepine da musklene slapper av.

Unngå å massere de injiserte områdene første 12 timer etter behandlingen.

Har du tidligere hatt en allergisk reaksjon på injeksjon med botulinumtoxin, er gravid eller ammende skal du ikke behandles. Det finnes visse sykdommer og tilstander som er kontraindisert for behandling med toxiner.

Du blir alltid bedt om å fylle ut helseopplysningsskjema i forkant av timen, her går vi igjennom din medisinske historie slik at du kan føle deg trygg på at behandlingen passer for deg.

Vil du vite mer? Send oss en melding for mer informasjon og timebooking.

Bestill time - FYLL UT SKJEMA UNDER