Face-slimming Face-slimming

Face-slimming og behandling av tanngnissing med botox

Sliter du med spenningshodepine eller overaktiv tyggemuskel?

Trenger du en lett hudoppstramming for å gi ansiktet et løft og motvirke aldringstegn? Botox har flere bruksområder enn kun rynkebehandling.

Botox brukt til kosmetiske injeksjoner, er et bakterielt protein som forekommer naturlig, men som er kvalifisert som et legemiddel. Det virker ved å blokkere nerveimpulsene mellom nerve og muskel. Botox hindrer frigjøring av acetylcholin i nervesynapsene som igjen forhindrer videreføring av nervesignaler til musklene og vil dermed hindre muskelkontraksjon.

Behandlingen med botox gjør at massetermuskelen slapper av og etter hvert blir mindre i størrelse, på denne måten formes ansiktet og ansiktsformen vil se smalere ut/face-slimming.

Mange er også anspente i kjeven og kan være plaget med hodepine på morgenen når de våkner, dette kan komme av tanngnissing når man sover. Behandlingen av masseter vil føre til at den anspente muskulaturen slapper av, hodepinen og tanngnissingen avtar og man kan bli kvitt plagene på sikt. Ny behandling gjentas etter 2-3 mnd.

Under behandlingen injiseres det en uttynnet mengde botox overfladisk i huden, fordelt i ytterkantene av ansiktet. Dette kan gjøres fordi det med årene blir er en ubalanse mellom levator- (drar oppover) og depressormusklene (drar nedover) i ansiktet. Resultatet gir et løft og mer naturlig uttrykk, huden blir glattere og strammere, finere linjer reduseres og porer i huden minskes uten at mimikken forsvinner helt. Behandlingen reduserer også ansiktssvette og utskillelsen av olje, noe som gir en renere hud med mer glød. Behandlingen bør gjentas etter ca 3 mnd.

En stram platysmamuskel (langs halsen) kan dra huden langs kjevepartiet nedover og kjeven blir mindre markert. Ved behandling med botox i platysma blir muskelen avslappet og trekkes naturlig oppover, dette skaper en mer definert kjevelinje. Behandlingen kan gjøres alene eller i kombinasjon med microtox.

Behandlingen tar vanligvis mellom 15-20 minutter. Injeksjonspunktene merkes med en hudblyant og området som skal behandles desinfiseres først for å unngå at bakterier trenger inn i huden. Deretter skjer injiseringen med en tynn sprøyte. Det oppleves lite ubehag under behandlingen da sprøytespissen er svært tynn. Hvor mange injeksjoner du trenger vil avhenge av problemstillingen som skal behandles.

Du kan gå rett tilbake til daglige gjøremål. Hudrødme, små hevelser, ømhet og forbigående hodepine er vanlig etter behandlingen og vil som oftest forsvinne i løpet av noen dager.

Allerede etter 3-5 dager vil du begynne å merke virkning. Maks effekt er to uker etter behandling. Musklene i behandlingsområdet vil bli helt eller delvis lammet i 3-5 måneder og huden i ansiktet vil bli glattere. Dersom man ikke oppnår tilstrekkelig effekt etter 2-3 uker, kan det settes en “touch up”-dose.

Vedlikehold må gjentas 2-4 ganger i året for å forebygge at linjene kommer tilbake. Vitenskapelige studier med toxiner brukt i rynkebehandling, viser at effekten varer lengre etter hver ny behandling. Sannsynligvis fordi den behandlede muskelen etter hvert blir mindre aktiv og svakere fordi den ikke brukes.

Unngå å trene og massere de injiserte områdene døgnet etter behandlingen. Vent 6 timer før du bruker make-up.

Har du tidligere hatt en allergisk reaksjon på injeksjon med botulinumtoxin, er gravid eller ammende skal du ikke behandles. Det finnes visse sykdommer og tilstander som er kontraindisert for behandling med toxiner.

Du blir alltid bedt om å fylle ut helseopplysningsskjema når du kommer til time, her går vi igjennom din medisinske historie slik at du kan føle deg trygg på at behandlingen passer for deg.

Vil du vite mer? Send oss en melding for mer informasjon og timebooking.

Bestill time - FYLL UT SKJEMA UNDER