Facelift - Faceslimming  Facelift - Faceslimming 

Behandlinger

Vil du vite mer? Send oss en melding for mer informasjon og timebooking.

Facelift - Faceslimming - Andre behandlingsområder

Visste du at muskelavslappende injeksjoner kan brukes til mer enn bare rynkebehandling? Trenger du for eksempel en lett hudoppstramming for å gi ansiktet et løft og motvirke aldringstegn?

Virkestoffet i injeksjonene får de behandlede musklene til å slappe av. Dermed kan vi for eksempel å behandle “surmunn” slik at munnvikene igjen peker oppover og gi et gladere uttrykk eller løfte øyenbrynene for et mer våkent uttrykk.

Muskelavslappende injeksjon brukt innen estetisk medisin, er et bakterielt protein som forekommer naturlig, men som er kvalifisert som et legemiddel. Det virker ved å blokkere nerveimpulsene mellom nerve og muskel. Dermed hindres frigjøring av acetylcholin i nervesynapsene som igjen forhindrer videreføring av nervesignaler til musklene og vil dermed hindre muskelkontraksjon.

Face-slimming

Behandlingen gjør at massetermuskelen slapper av og etter hvert blir mindre i størrelse, på denne måten formes ansiktet og ansiktsformen vil se smalere ut/face slimming.

Microtox / Facelift

Under behandlingen injiseres det en uttynnet mengde muskelavslappende injeksjon overfladisk i huden, fordelt i ytterkantene av ansiktet. Dette kan gjøres fordi det med årene blir er en ubalanse mellom levator- (drar oppover) og depressormusklene (drar nedover) i ansiktet. Resultatet gir et løft og mer naturlig uttrykk, huden blir glattere og strammere, finere linjer reduseres og porer i huden minskes uten at mimikken forsvinner helt. Behandlingen reduserer også ansiktssvette og utskillelsen av olje, noe som gir en renere hud med mer glød.

Nefertitiløft

En stram platysmamuskel (langs halsen) kan dra huden langs kjevepartiet nedover og kjeven blir mindre markert. Ved behandling av platysma blir muskelen avslappet og trekkes naturlig oppover, dette skaper en mer definert kjevelinje. Behandlingen kan gjøres alene eller i kombinasjon med microtox.

Øyebrynsløft

Her får øyenbrynene et løft. Du kan velge å løfte hele brynet eller deler av det. Når de behandlede musklene, orbicularis oculi og musklene i deler av glabellakomplekset, som trekker øyenbrynene nedover blir avslappet får øyenbrynet et løft og du får et mer våkent blikk.

“Sur” munn/ nedovervendte munnviker

Injeksjonsbehandlingen lammer depressor anguli oris muskelen som trekker munnvikene nedover, dette resulterer i at munnvikene rettes ut og du får et gladere uttrykk.

“Appelsin” hake/ stram hake

Stram mentalis muskel kan gjøre haken for stram. Huden blir ruglete og ujevn ved bruk av ansiktsmimikk, spesielt når man snakker. Injeksjon i denne muskelen vil gjøre at den slapper av og hakepartiet vil få glattere hud og bli mer markert.

Gummy smile

Gummy smile vil si at sjenerende mye tannkjøtt vises når en person smiler eller ler. Ved denne behandlingen svekkes den da overaktive levator labil superioris alaeque nasi muskelen som gjør at leppa trekkes for langt opp, dermed senkes leppen ned og man viser mindre tannkjøtt når man smiler.

Behandlingen tar vanligvis mellom 15-20 minutter. Injeksjonspunktene merkes med en hudblyant og området som skal behandles desinfiseres først for å unngå at bakterier trenger inn i huden. Deretter skjer injiseringen med en tynn sprøyte. Det oppleves lite ubehag under behandlingen da sprøytespissen er svært tynn. Hvor mange injeksjoner du trenger vil avhenge av området som skal behandles.

Du kan gå rett tilbake til daglige gjøremål. Hudrødme, små hevelser, ømhet og forbigående hodepine er vanlig etter behandlingen og vil som oftest forsvinne i løpet av noen dager.

Graden av muskelavslapning som oppnås avhenger av kundens ønske om å bevare delvis funksjon i området.
Ett eksempel kan være om man ønsker en helt glatt panne eller en mindre dose for å bevare noe av mimikken.

Allerede etter 3-5 dager vil du se at rynker/linjer er redusert. Maks effekt er to uker etter behandling. Musklene i behandlingsområdet vil bli helt eller delvis lammet i 3-5 måneder og huden i ansiktet vil bli glattere. Dersom man ikke oppnår tilstrekkelig effekt etter 2-3 uker, gis gratis “touch up”.
Vedlikehold må gjentas 2-4 ganger i året for å forebygge at linjene kommer tilbake. Vitenskapelige studier med toxiner brukt i rynkebehandling, viser at effekten varer lengre etter hver ny behandling. Sannsynligvis fordi den behandlede muskelen etter hvert blir mindre aktiv og svakere fordi den ikke brukes.

Personer med dynamiske rynker vil få de mest dramatiske endringene, mens de med mer dype statiske rynker vil ha bedre effekt av en kombinasjonsbehandling med filler og muskelavslappende.

Siden effekten er forbigående er også bivirkningene forbigående.
De vanligste bivirkningene er lett ømhet, blåmerker, hevelser og forbigående hodepine.

Enkelte bivirkninger kan også ha en utilsiktet fordel hos noen ved f eks bedring av spenningshodepine da musklene slapper av.

Unngå å massere de injiserte områdene første 12 timer etter behandlingen.

Har du tidligere hatt en allergisk reaksjon på muskelavslappende injeksjon, er gravid eller ammende skal du ikke behandles. Det finnes visse sykdommer og tilstander som er kontraindisert.
Du blir alltid bedt om å fylle ut helseopplysningsskjema i forkant av timen, her går vi igjennom din medisinske historie slik at du kan føle deg trygg på at behandlingen passer for deg.

Vil du vite mer? Send oss en melding for mer informasjon og timebooking.

Bestill time - FYLL UT SKJEMA UNDER